1 ჭიქა წყალი 1 ჭიქა თეთრი შაქარი 1/2 ჭიქა ყავისფერი შაქარი 2 ჭიქა არაყი 2 სუფრის კოვზი ნუშის ექსტრაქტი 2 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი პირველი ეტაპი: ქვაბში ჩაასხით წყალი, ჩაყარეთ ორივე სახის შაქარი და დადგით საშუალო ცეცხლზე. წამოდუღებისთანავე, როდესაც შაქარი წყალში სრულად გაიხსნება, გადმოდგით ცეცხლიდან და დაელოდეთ, სანამ გაცივდება (დაახლოებით 10 წუთით).
მეორე ეტაპი: მიღებულ სიროფს ჩაუმატეთ არაყი, ორივე სახის ექსტრაქტი. ეს ნარევი მოათავსეთ შუშის ბოთლში და დალუქეთ. ნახევარ საათში 3 ჭიქა ამარეტო თქვენს განკარგულებაშია.